martes, 31 de diciembre de 2013

Conclusions finals

Ja hem acabat tot el temari de l'asignatura, però vull acabar dient que actualmentment són molt importants les tecnologies, així que crec que un mestre, que és un educador de les generacions futures, ha de saber utilitzar-les, i no només utlitzar-les a seques, sinó també en vers al que volem ensenyar als alumnes, i fer servir les tecnologies com a supot, per poder ensenyar als alumnes d'una manera més divertida.
Així que personalment, agraeixo haver fet aquesta asignatura, i que m'hagin pogut ensenyar totes aquestes eines noves per mi i tan útils.

Conclusions



Aquí tenim un exemple de mapa conceptual, amb un programa que es diu Popplet, i que va sobre les 4 metàfores de l'ordinador com a conclusió d'aquest curs, i aquestes classe.
Aquesta eina 2.0 està molt bé per poder fer mapes, es molt àgil i comode i a més a més, la pots editar entre diferents usuaris.
m'ha semblat molt útil i m'ha encantat per poder-ho tractar amb els alumnes.

Tractament dels vídeos

Per poder fer un vídeo podem trobar moltes eines per fer-los com per exemple: l'Animoto, on ja hi ha una entrada en el meu blog on parlo d'ell, que és un editor de videos de curta durada.
Una altra poden ser el Youtube que és online, i quan has editat el video ja el pots penjar directament a la web.
També podem parlar del programa del Movie Maker que és un programa que t'has de descarregar, però que per fer videos llargs és molt útil i aquest té moltes varietats i moviments molt diferents. I és molt més fàcil d'utilitzar.
Però una de les pàgines web que he utilitzat jo, i que m'ha semblat molt fàcil i que per això us recomano és la de l'Stupeflix. Aquí us en deixo un exemple:



wordle i tagxedo

Aquestes dues eines, són útils per poder fer amb totes les paraules clau d'un tema, una imatge o un dibuix original. La del wordle és més sencilla i  fa dibuixos com aquest:


En canvi la eina tagxedo, és molt més complexa i molt més útil, i fa dibuixos molt diversos, i es poden editar... .




Són bons exemples d'eina per utilitzar amb els nens quan hagin de fer una síntesi d'unes paraules. Però si hagués d'escullir entre una a l'altra triaria la tagxedo, per poder fer uns núvols de tags, molt més originals.

Padlet

Hi ha una eina molt curiosa que és la del Padlet, aquesta permet entre molta gent expresa el que sents, anónimament, i opinar del que vulguis. És una pantalla en blanc que si fas un doble click pots escriure-hi del tema que s'està parlant, però aquesta no es guarda enlloc, perquè no és una eina 2.0, és a dir que si la vols mantenir, i recuperar, has de guardar l'enllaç.


Pels nens pot ser molt útil, perquè poden escriure tot el que pensen i opinar, sense haver de gastar paper, i poden dir tot el que pensen des de qualsevol indret.



Aquí abaix us he posat un exemple de tema de padlet:

Cultura Lliure i Programari Lliure

Quan partem de cultura i programari lliure ens refariem a aquella pàgina o informació que no està restringida de cap manera, i que es pot copia i utilitzar pel que necessitis, sense que ningú t'ho pugui prohibir.

En aquesta pàgina http://cat.creativecommons.org/llicencia/ es pot trobar tota la infomació sobre el tema de les creative commons (els seus tipus, les restriccions que abarca...). Per poder que tota la informació i les dades que tu pengis ens una pàgina web, siguin només teves i que ningú les pugui agafar i modificar.

domingo, 8 de diciembre de 2013

Notebook i PDI

Una de els activitats que vam fer va ser un exercici per l'SmartNotebook, perquè els nens poguessin treballar amb la Notebook. Vam treure informació i ens vam inspirar d'una pàgina de web molt interesant que s'anomena alexandra. 

Trobo molt interessant i m'agrada molt que haguem treballat aquest programa, perquè en el futur s'utilitzarà molt la Notebook, i és important saber-lo utilitzar. Amb aquest programa fas que els alumnes aprenguin d'una manera interactiva i sobretot molt divertida per ells. Així, perquè no barrejar aprenentatge amb diversió?


Aquí us deixo alguns exemples d'activitats per l'SmartNotebook fets per la classe:

Les dones també tenim dret

 El basquetbol és un dels esports del que més es parla a Espanya juntament amb el futbol, igual que a Estats Units hi ha el futbol americà. He escollit aquest tema perquè crec que hi ha una injustícia entre el bàsquet femení i el masculí.
 Vaig anar fa uns anys a veure un partir de bàsquet del Barcelona, un club molt important, i amb molt d'èxit. Però no va ser com jo m'imaginava, no era el pavelló oficial de bàsquet masculí, sinó una pista al costat, molt més petita i quasi sense grades.
 Mal que entenc que la manera de jugar d'un equip femení i un de masculí és bastant diferent, no estic a favor que s'hagi de marginar tant el femení. No crec que cap dona, pel simple fer de ser-ho, es mereixi una cosa així; encara que abans els homes eren qui feien aquest tipus d'esports, més físic. Però per què hem de seguir sent esclaves o no poder fer el mateix que els homes? Per què les dones no podem viure dels esports com fan els homes? Aquestes són algunes de preguntes que m'agradaria que algú em pogués respondre.