martes, 31 de diciembre de 2013

Conclusions finals

Ja hem acabat tot el temari de l'asignatura, però vull acabar dient que actualmentment són molt importants les tecnologies, així que crec que un mestre, que és un educador de les generacions futures, ha de saber utilitzar-les, i no només utlitzar-les a seques, sinó també en vers al que volem ensenyar als alumnes, i fer servir les tecnologies com a supot, per poder ensenyar als alumnes d'una manera més divertida.
Així que personalment, agraeixo haver fet aquesta asignatura, i que m'hagin pogut ensenyar totes aquestes eines noves per mi i tan útils.

Conclusions



Aquí tenim un exemple de mapa conceptual, amb un programa que es diu Popplet, i que va sobre les 4 metàfores de l'ordinador com a conclusió d'aquest curs, i aquestes classe.
Aquesta eina 2.0 està molt bé per poder fer mapes, es molt àgil i comode i a més a més, la pots editar entre diferents usuaris.
m'ha semblat molt útil i m'ha encantat per poder-ho tractar amb els alumnes.

Tractament dels vídeos

Per poder fer un vídeo podem trobar moltes eines per fer-los com per exemple: l'Animoto, on ja hi ha una entrada en el meu blog on parlo d'ell, que és un editor de videos de curta durada.
Una altra poden ser el Youtube que és online, i quan has editat el video ja el pots penjar directament a la web.
També podem parlar del programa del Movie Maker que és un programa que t'has de descarregar, però que per fer videos llargs és molt útil i aquest té moltes varietats i moviments molt diferents. I és molt més fàcil d'utilitzar.
Però una de les pàgines web que he utilitzat jo, i que m'ha semblat molt fàcil i que per això us recomano és la de l'Stupeflix. Aquí us en deixo un exemple:



wordle i tagxedo

Aquestes dues eines, són útils per poder fer amb totes les paraules clau d'un tema, una imatge o un dibuix original. La del wordle és més sencilla i  fa dibuixos com aquest:


En canvi la eina tagxedo, és molt més complexa i molt més útil, i fa dibuixos molt diversos, i es poden editar... .




Són bons exemples d'eina per utilitzar amb els nens quan hagin de fer una síntesi d'unes paraules. Però si hagués d'escullir entre una a l'altra triaria la tagxedo, per poder fer uns núvols de tags, molt més originals.

Padlet

Hi ha una eina molt curiosa que és la del Padlet, aquesta permet entre molta gent expresa el que sents, anónimament, i opinar del que vulguis. És una pantalla en blanc que si fas un doble click pots escriure-hi del tema que s'està parlant, però aquesta no es guarda enlloc, perquè no és una eina 2.0, és a dir que si la vols mantenir, i recuperar, has de guardar l'enllaç.


Pels nens pot ser molt útil, perquè poden escriure tot el que pensen i opinar, sense haver de gastar paper, i poden dir tot el que pensen des de qualsevol indret.



Aquí abaix us he posat un exemple de tema de padlet:

Cultura Lliure i Programari Lliure

Quan partem de cultura i programari lliure ens refariem a aquella pàgina o informació que no està restringida de cap manera, i que es pot copia i utilitzar pel que necessitis, sense que ningú t'ho pugui prohibir.

En aquesta pàgina http://cat.creativecommons.org/llicencia/ es pot trobar tota la infomació sobre el tema de les creative commons (els seus tipus, les restriccions que abarca...). Per poder que tota la informació i les dades que tu pengis ens una pàgina web, siguin només teves i que ningú les pugui agafar i modificar.

domingo, 8 de diciembre de 2013

Notebook i PDI

Una de els activitats que vam fer va ser un exercici per l'SmartNotebook, perquè els nens poguessin treballar amb la Notebook. Vam treure informació i ens vam inspirar d'una pàgina de web molt interesant que s'anomena alexandra. 

Trobo molt interessant i m'agrada molt que haguem treballat aquest programa, perquè en el futur s'utilitzarà molt la Notebook, i és important saber-lo utilitzar. Amb aquest programa fas que els alumnes aprenguin d'una manera interactiva i sobretot molt divertida per ells. Així, perquè no barrejar aprenentatge amb diversió?


Aquí us deixo alguns exemples d'activitats per l'SmartNotebook fets per la classe:

Les dones també tenim dret

 El basquetbol és un dels esports del que més es parla a Espanya juntament amb el futbol, igual que a Estats Units hi ha el futbol americà. He escollit aquest tema perquè crec que hi ha una injustícia entre el bàsquet femení i el masculí.
 Vaig anar fa uns anys a veure un partir de bàsquet del Barcelona, un club molt important, i amb molt d'èxit. Però no va ser com jo m'imaginava, no era el pavelló oficial de bàsquet masculí, sinó una pista al costat, molt més petita i quasi sense grades.
 Mal que entenc que la manera de jugar d'un equip femení i un de masculí és bastant diferent, no estic a favor que s'hagi de marginar tant el femení. No crec que cap dona, pel simple fer de ser-ho, es mereixi una cosa així; encara que abans els homes eren qui feien aquest tipus d'esports, més físic. Però per què hem de seguir sent esclaves o no poder fer el mateix que els homes? Per què les dones no podem viure dels esports com fan els homes? Aquestes són algunes de preguntes que m'agradaria que algú em pogués respondre.

viernes, 29 de noviembre de 2013

Taxonomia de Bloom

Aquesta també s'anomena Taxonomia d'objectius de l'educació. Tracta en diferenciar la cognició en 6 grups: recordar, entendre, aplicar, analitzar, avaluar i crear. és molt millor crear.
Vam poder fer un site tota la classe per poder definir aquestes paraules.



https://sites.google.com/a/blanquerna.url.edu/la-taxonomia-de-bloom/

Content curation

Aquest és un procès de recopilació, organització i mostra d'informació d'un tema. Molts periodistes utilitzen aquest tipus de programes, per trobar informació que els interessin, i llavors la poden modificar com volen. Poden modificar la foto, el text, el titol... i així fan seva les noticies.
Un dels exemples de content curation és el scoop.it, entre d'altres. A la nostra classe va poder fer un exemple d'scoop.it buscant coses relacionades amb les tablets i el les PDIs, i aqui teniu el link: 

Usos educatius dels blogs







Primerament, quan em van fer llegir aquest llibre vaig pensar que seria molt avorrit, però al final no ho va ser.

Aquest llibre volia mostrar com un blog podia ser educatius i aportar recursos per poder-ne fer un. És important que per  fer un blog s'ha de tenir una finalitat previa, perquè sinó es deixa sense cap entrada, i per això és una tonteria.

Una de les coses que em va agradar va ser que va donar una feina molt gran i de molta responsabilitat al blocaire perquè diu: "El blocaire s'integra a xarxes i es cuida de les xarxes. Respecta i fomenta la llibertat d'expressió, la privacitat i els estils de vida peculiars. Considera com un atac personal qualsevol limitació a la lliure circulació del coneixement i dels sentiment.


Volia també destacar els avantatges dels blogs: 
  • Tant el lector com l'autor poden dir el que ells pensen.
  • Permeten treballar tant a la classe com a distància.
  • No cal actualitzar en un mateix ordinador, ho pots fer arreu del món.










viernes, 25 de octubre de 2013

Analitzem blocs educatius

ANALITZEM UN BLOC EDUCATIU: AULA CARACOL.

En aquest bloc podem veure una gran varietat de continguts: videos, fotos i explicacions sobre algun dia especial a l'escola.

Aquest és un bloc infomatiu, la professora el que fa és penjar informacions sobre el que ha passat en un dia especial a l'escola, i així pot seguir informant als pares que no han vingut el que ha passat, o alguns pares que si que hagin pogut venir també, perquè poden extreure les fotos d'aquest bloc.

És a dir, que la professora és qui fa la publicació i els receptors són els pares bàsicament, però també els mestres. Perquè si un mestre nou vol venir a l'escola i es vol informar sobre com fan els dies especials, o agafar idees, amb aquest bloc poden.

Aquest bloc és molt complert ja que té tant etiquetes, com un menú amb els idiomes, i altres opcions que fan que aquest sigui un bon blog, i que és molt ple de estructures.

Aquest bloc, és un blogspot.es. També va molt bé perquè cadascú pot fer comentaris de les entrades que ha fet la professora.

LINK: http://aulacaracolluiscernuda.blogspot.com.es/

jueves, 24 de octubre de 2013

Dibuix del Drive

Es poden treballar moltes coses com: mapes conceptuals, dibuixos..
Pels nens és molt curiós i poden fer molts dibuixos, i fer que la seva imaginació voli! 
Això és molt important, perquè poden fer qualsevol tipus de dibuix. I també els pot ajudar per fer coses més d'estudiar, no tant d'entreteniment, com per exemple mapes conceptuals, esquemes... però tots aquests de manera més creativa.

Formulari del Drive

Crec que els formularis són molt utils, a més a més, t'englova les respostes de les enquestes. I per això és molt més fàcil de treballar. 

Pots fer el qüestionaria amb molts tipus de preguntes, i això també és important perquè si no els vols de multiresposta o pots fer que sigui un escrit.. i pots fer preguntes que siguin obligatòries de respondre.


viernes, 18 de octubre de 2013

Presentació en grup



Aquí tenim la presentació que em fet en grup amb el Drive. Aquest programa és molt bo, perquè ens permet fer moltes coses col·lectives, en conjunt. A part que també està molt bé perquè des del programa mateix podem entrar a internet i buscar la informació d'allà, sense haver de sortir de la mateixa pàgina.
Però sobretot ho trobo interessant, perquè com que és per treballar les presentacions en grup, no cal quedar per fer-la, sinó cadascú modifica les coses des del seu ordinador, sense haver de moure's de casa.



TWITTER

El twitter és una xarxa social amb la qual podem investigar persones tan famoses com no. I poder saber molt més d'aquestes persones. Crec que per un professor pot ser útil a l'hora de poder trobar informació d'algú i poder ensenyar als alumnes informació de la gent, i veure com és la seva vida. I també que estiguin més conectats a les xarxes

viernes, 4 de octubre de 2013

Competencia digital


Try our slideshow creator at Animoto.

La competència digital és tenir l'habilitat de buscar, obtenir, processar i comunicar informació.
El mestre és important que sapigue que és i utilitzar la competència digital, ja que han de poder ensenyar als alumnes , perquè en el futur l'han de usar.

viernes, 27 de septiembre de 2013

Voki



Aquesta pàgina Web ens permet poder fer una presentació amb els alumnes, on ells poguin representar-se tant amb imatge similar, com amb una descripció escrita o un audio.

Video de l'edu3.cat

Edu3.cat



Presentació del Blog

Hola sóc la Clara Vilardebó Morón, visc a Argentona. Estic estudiant 1r d'Educació Primària a Blanquerna. 

En aquest Blog penjaré entrades sobre l'educació, ja que està relacionat amb el grau que estic cursant. L'assignatura en la qual treballo això és GITIC.

Espero que us agradi!

Clara Vilardebó