viernes, 29 de noviembre de 2013

Taxonomia de Bloom

Aquesta també s'anomena Taxonomia d'objectius de l'educació. Tracta en diferenciar la cognició en 6 grups: recordar, entendre, aplicar, analitzar, avaluar i crear. és molt millor crear.
Vam poder fer un site tota la classe per poder definir aquestes paraules.



https://sites.google.com/a/blanquerna.url.edu/la-taxonomia-de-bloom/

Content curation

Aquest és un procès de recopilació, organització i mostra d'informació d'un tema. Molts periodistes utilitzen aquest tipus de programes, per trobar informació que els interessin, i llavors la poden modificar com volen. Poden modificar la foto, el text, el titol... i així fan seva les noticies.
Un dels exemples de content curation és el scoop.it, entre d'altres. A la nostra classe va poder fer un exemple d'scoop.it buscant coses relacionades amb les tablets i el les PDIs, i aqui teniu el link: 

Usos educatius dels blogs







Primerament, quan em van fer llegir aquest llibre vaig pensar que seria molt avorrit, però al final no ho va ser.

Aquest llibre volia mostrar com un blog podia ser educatius i aportar recursos per poder-ne fer un. És important que per  fer un blog s'ha de tenir una finalitat previa, perquè sinó es deixa sense cap entrada, i per això és una tonteria.

Una de les coses que em va agradar va ser que va donar una feina molt gran i de molta responsabilitat al blocaire perquè diu: "El blocaire s'integra a xarxes i es cuida de les xarxes. Respecta i fomenta la llibertat d'expressió, la privacitat i els estils de vida peculiars. Considera com un atac personal qualsevol limitació a la lliure circulació del coneixement i dels sentiment.


Volia també destacar els avantatges dels blogs: 
  • Tant el lector com l'autor poden dir el que ells pensen.
  • Permeten treballar tant a la classe com a distància.
  • No cal actualitzar en un mateix ordinador, ho pots fer arreu del món.